Eén van de doelstellingen van het bestuur is om de mensen te laten genieten van al het moois dat de omgeving van de Griene Dyk biedt. Daarom organiseert het bestuur informatieve excursies.
Die worden dan zowel op Facebook en hier geplaats zodat mensen zonder Facebook daar ook over geïnformeerd worden.
Op 1 april hebben wij op Facebook een aankondiging geplaatst voor de fietstocht over de Griene Dyk. Rare datum, maar toch geen grap! Daar zijn nog plaatsen voor beschikbaar, aanmelden kan nog!

Deze fietstocht begint bij de Groendijksterzijl, oftewel de oude sluis in de Oudvaart in Sneek aan de Griene Dyk. Ook niet leden zijn welkom!
Onderweg naar Tersoalstersyl zullen de gidsen u op verschillende stops vertellen over de geschiedenis van dit mooie gebied en de Griene Dyk. En natuurlijk ook over de schitterende en unieke natuur.
Datum: 6 mei van 13.30 uur tot plm. 16.00 uur.

Opgeven voor deze fietstocht kan door een bericht te sturen onder het kopje “contact” op de website. Vul dit zo volledig mogelijk in, want dan kunnen we je op de hoogte houden.
Naast deze mooie en interessante fietstocht over en langs de Sylen van de Griene Dyk is het bestuur een samenwerking aangegaan met Nico Brandsma. Nico organiseert vanuit de IVN, in samenwerking met Staatsbosbeheer een botanische wandeltocht: “Het geheim van het Galgelân”.

Een prachtige wandeltocht waarin Nico vertelt over dit bijzondere gebied, het beheer en de zeer bijzondere platensoorten.

Kijk voor meer informatie op de website door op deze link te klikken: https://www.ivn.nl/afdeling/sudwesthoeke/natuuractiviteiten/excursie-het-geheim-van-het-galgelan/

Dit is echt een aanrader!

Aanmelden kan hier ook.
Datum: 27 mei, van 14.00 uur tot plm. 16.00 uur.
Vanaf de Bokkepleats, Fiifgeawei 26, Offingawier.