Lees het verslag van de Natuur -en Beleef-dag van 13 april j.l. hier
(15-04-24)

“Natuurinformatie- en Beleef-dag”
(21-03-24)

Op zaterdag 13 april a.s. organiseert de stichting Griene Dyk Natuurlijk in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht Sneek e.o. en Handhaving en Toezicht van de gemeente Sùdwest Fryslân een “Natuurinformatie- en Beleef-dag”.
Natuurlijk weet iedereen wel wat natuur is. En toch is er nog veel wat je niet weet of waar je nooit bij stil hebt gestaan.

Bijvoorbeeld welke bijzondere planten en dieren er zijn in dit gebied. Vaak luidruchtig en zichtbaar, vaak ook niet. En wat de invloed van mensen hierop is, zowel positief als negatief.
Maar ook wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat deze mooie natuur blijft.  
Op deze dag kun je dat te weten komen.

Handhaving en Toezicht vertelt wat zij doen met de middelen die zij hebben om dit gebied te beschermen tegen verstoring. Dat gaat vaak goed, maar soms ook niet!
De Vogelwacht vertelt hoe zij bijv. de weidevogels beschermen. Wat daarvoor nodig is. En ook over hun nestkastenprogramma.
Er worden wandel- en fietsexcursies georganiseerd naar het Gerbrandygemaal en op het recreatieterrein de Potten, rond de plas. Echt erg leerzaam!
En, vergeet je fototoestel niet!

Kom langs, laat je informeren en beleef het!
En wandel je of fiets je mee, meld je dan aan.
Dat kan op facebook met een persoonlijk bericht naar de beheerders of stuur een mailtje via de website.
Het complete programma voor deze dag kun je lezen door op deze link te klikken: Natuurinformatie -en Beleefdag
Ook hoe je moet aanmelden voor de excursies vind je daar.

Natuurorganisaties slaan handen ineen: broedseizoen aangebroken
(19-03-24)

Het broedseizoen is aangebroken. De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare. Tijdens deze maanden worden er partners gezocht, eieren uitgebroed, en talloze dieren geboren. De lentemaanden zijn een cruciale periode waarin het van groot belang is om de natuur haar rust te gunnen.
Lees verder >>

De Gebiedsorganisatie gaat van start
(17-02-24)

Na lang wachten is het dan eindelijk zover!
Er zal vervolg worden gegeven aan de gebiedsvisie De Potten.
Eén van de eerste stappen is ervoor te zorgen dat ‘de basis op orde’ is. Een speerpunt hiervan is het oprichten van een gebiedsorganisatie met daarin belanghebbenden van het recreatiegebied.

Even het geheugen opfrissen, hoe zat het ook alweer?

Het eerste ambitieplan voor de Potten riep zoveel weerstand op dat de gemeenteraad de wethouder vroeg de plannen te herzien.
Lees verder >>